вторник, 30 октомври 2007 г.

И Н Т Е Р Н Е Т Д Ж И Х А Д


Днес мюсюлманите прилагат най-съвременните информационни технологии със статегическата цел да разпространяват своята религия както, във виртуалния така и в естестевния свят.Те водят последователна битка за ума и сърцето на хората.

Когато в ислямско общество "мекият" ислям не функционира достатъчно ефективно, джихад е единствената алтернатива за въвеждането на ред и спокойствие от брадатите имами. Основно задължение на мюсюлманите е да завладяват нови пространства. За тази кауза джихад е бил и си остава най-ефективното оръжие. Ислямът днес е най-бързо разпространяващата се религия в света.

Глобалното радикализиране на исляма в интернет е методично, ежедневно и ежечасно. Много популярни са религиозно-образователните сайтове, където с едно кликване може да се свържеш, онлайн, с местния имам. Опитите за изграждане на успоредно общество с радикални идеи и поведение включват умелото използване на религиозната идеология и методично манипулиране на съзнанието на мюсюлманите. Ислямското интернет пространство целенасочено задълбочава мюсюлманската дезинтеграция и отглежда уродливи форми на религиозен фанатизъм и домашен тероризъм в демократичните държави. Тенденцията в момента е ислямистите да се увеличават не от емигранти, а от приели исляма натурализирани местни граждани. В този процес интернет е полето, където се води последователна битка за християнските и немюсюлмански души. Резултатите са наистина впечатляващи. Десетки хиляди европейци, през последните години, са се отрекли от християнството и са приели исляма.

Радикалният ислям възпитава в интернет мрежата ново поколение бойци, обсебени от демона на отмъщението, мотивирани и решени за терористични действия. На практика дори не е необходимо да се членува в терористична организация. Достатъчно е само остановяване на връзка със съмишленици и преминаване на онлайн обучение.

Тази мощна интернет война е не само много добре организирана и структурирана да покрива региони и социални групи, но е и добре обезпечена финансово. Огромен ресурс се инвестира в изпращане на мултиезични послания към целеви групи на интернет аудиторията. "Хизбула" подържа пет мултиезични сайта. "Хамас" оперира на осем езика. Сирия активно съдейства с три свои фирми за стабилното интернет позициониране на терористични интернет старници.

Обикновения мюсюлманин преминава от просто любопитство към виртуалния джихат и усвоил онлайн идеологията и терористичните умения се завръща в реалния живот като изграден терорист ислямист. При исляма виртуалната реалност не остава в мрежата, а прониква в реалния живот.

Докато виртуалния джихат продължава да се разпространява в интернет, идеологията на тероризма ще продължава да вдъхновява и организира извършители на реални терористични атаки.

Източник: Красимир Партовски http://kpmn.blog.bg/

Чудя се кога ние, християните ще се светнем в какво време живеем и ще почнем да използваме ресурсите, които имаме пълноценно, и то към цялото общество, а не само към себеподобните си.

Няма коментари: